Yksityisyydestään tarkan käyttäjän hakukoneeksi profiloitunut DuckDuckGo on julkaissut GitHubissa tietokannan verkkoseurantaa harjoittavista verkkotunnuksista, uutisoi Cnet. Käytännössä Tracker Radar -niminen paketti on automaattisesti luotu ja kerran kuussa päivittyvä lista, joka sisältää yli 5000 verkkotunnusta, joiden avulla yli 1700 yhtiötä seuraa netin käyttäjiä.

Tietokannan tarkoituksena on jakaa DuckDuckGon itse keräämää tietoa nettiseurannasta, jotta sitä voitaisiin käyttää parempien seurannan torjuntapalvelujen kehittämiseen ja tutkimustarkoituksiin.

DuckDuckGo pyrkii uudistamaan hakupalveluita vahvistamalla yksityisyydensuojaa. Sen hakukone sisältää toki mainoksia siinä missä Googlekin, mutta mainonta perustuu yksinomaan käyttäjän tekemiin hakuihin, ei sivustojen väliseen seurantaan.

Seurannan torjunnalla voi olla käyttäjän kannalta myös ikäviä vaikutuksia nettisivujen käytettävyyteen. Esimerkiksi videoiden toistamisessa, verkkokaupoissa ja kirjautumisprosesseissa voi ilmetä ongelmia. DuckDuckGo on kertonut työstävänsä ratkaisuja käytettävyysongelmiin omissa palveluissaan siten, että käyttäjän yksityisyys ei vaarannu.