Kalleimmat älypuhelimet maksavat yli tuhat euroa, mutta Kuluttaja-lehden tuoreen puhelintestin perusteella 400–500 eurolla saa ”lähes yhtä hyvän”. Jo 150 euron puhelin voi riittää monelle, tosin silloin joutuu luopumaan jo monesta ominaisuudesta.

Kuluttajan testissä laitettiin samalle viivalle 118 puhelinta satasen halpaluureista tonnin huippulaitteisiin.

Huippuluurit erottuvat joukosta kuitenkin etenkin kameran kuvanlaadussa ja muissa valokuvaus- ja videokuvausominaisuuksissa. Testivoittajaksi selviytyi yli 900 euron Samsung Galaxy Note 9, joka on erinomainen valinta pelaamiseen ja kuvaamiseen.

Sama Galaxy Note 9 pärjäsi myös Mikrobitin syyskuisessa testissä hyvin.

Lue: Testissä Samsung Galaxy Note9 - Tinkimätön huippuluuri

Puhelimien kestävyyttä koeteltiin pudotus- ja upotustesteillä. Useat Samsungin ja Applen kalliit mallit hajosivat pudotettaessa. Lisäksi kaksi vedenkestäviksi mainostettua puhelinta, Nokia 8 Sirocco ja HTC U11 Life, eivät kestäneet upottamista veteen.

Edulliset kiinalaismerkit ovat tulleet kauppoihin vaihtoehdoiksi Applen, Samsungin ja Nokian rinnalle. Esimerkiksi kiinalaista Xiaomia mainostetaan hyvällä hinta-laatusuhteella. Testin perusteella sekä kalliiden että keskihintaisten joukosta löytyy tosin parempiakin puhelimia.

Hieman yli Kuluttaja-lehden mainostaman hintaluokan nousee esimerkiksi uusi OnePlus 6T. Siinä on onnistuttu hilaamaan hintalappua taas hieman ylös samaan aikaan kun ominaisuuksien laatu miellyttää edelleen hieman tarkempaa kuluttajaa. Lue Mikrobitin ensituntumat puhelimesta.