Muutaman viime päivän ajan on Hollywoodista kuulunut vaikerrusta, kun elokuvantekijöiden käytössä olevat Macit ovat sanoneet työsopimuksensa irti suuremmin varoittamatta. Kuvausten mukaan koneet ovat hidastuneet hidastumistaan, kunnes ovat lopulta kaatuneet. Uudelleen niitä ei ole tämän jälkeen onnistuttu käynnistämään.

Yhteistä uhreille on, että niissä on käytetty Avidin Media Composer -sovellusta. Avidin softa on siis pääepäilty, mutta ei ainoa. Myös Applea on epäilty. Yhteinen käsitys sentään on, että ongelmat aiheutuvat jostakin päivityksestä – tietäisi vain mistä.

Cult of Mac kirjoitti tiistaina, että Media Composerin päivitys olisi syypää. Variety kuitenkin myöhemmin kertoi, että ongelmien aiheuttaja olisi Googlen Chrome-selaimen päivitys. Googlen sanotaan myös pitävän tätä todennäköisenä.

Täsmällisemmin kyse on Chromen Keystone-osiosta, jonka tehtävänä on huolehtia automaattisista päivityksistä. Se on sotkenut Macien tiedostojärjestelmän, minkä jälkeen koneita ei enää kyetä käynnistämään.

Applen käyttöjärjestelmässä on System Integrity Protection -komponentti, jonka tehtävänä on estää haittaohjelmia sorkkimasta tärkeitä järjestelmätiedostoja. Chromen tappamissa koneissa tämä suojaus oli ilmeisesti jostakin syystä kytketty pois päältä.

Kalliinkin koneen menetys on siedettävissä ja rahalla korvattavissa, jos sellaista on. Vakavampaa Hollywoodin tapauksessa on se, että viat saattoivat tuhota tai hukata arvokkaita töitä. Jos joku kaipasi muistutusta varmuuskopioinnin tärkeydestä, tässä sellainen taas kerran saatiin.