Monet videopalvelut tuodaan ensimmäisenä Yhdysvaltojen valtavilla sisämarkkinoille. Pohjolan perukoilla niistä päästään nauttimaan joskus myöhemmin – tai pahimmillaan ei koskaan. Mobiilivideoihin panostava Quibi on kuitenkin toista maata.

Pääsiäisviikonloppuna lanseerattu Quibi on nyt asennettavissa älypuhelimiin yllättäen myös Suomessa. Palveluun rekisteröityminenkin onnistuu suomalaisella luottokortilla. Säätämistä vpn-palveluiden tai yhdysvaltalaisen Google-tilin kanssa ei tarvita.

Videot toimivat virallisesti vain puhelinten näytöllä, niitä ei saa lähetettyä esimerkiksi Chromecastilla television ruudulle. Ne osaavat myös hyödyntää koko puhelimen näytön pinta-alaa. Mikäli katsoja kääntää puhelimen pystyyn, muuttuu sisältökin koko ruudun täyttäväksi pystykuvaksi.

Sisältöä palveluun on luvassa todellisilta viihdemaailman ykköstähdiltä, Quibin talissa ovat esimerkiksi Zac Efron, Jennifer Lopez, Chance the Rapper ja Steven Spielberg. Kaikki sisältö on jaettu lyhyisiin jaksoihin, joiden pituus on enintään kymmenen minuuttia. Alkujaan palvelua suunniteltiin käytettäväksi esimerkiksi työmatkan tai kahvitauon aikana. Koronakaranteenin myötä sitä katsellaan kuitenkin nyt paljon myös kotioloissa.