ZDnet kirjoittaa, että USA:n liikenneturvallisuusvirasto NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) on ottanut tutkittavakseen 12. liikenneonnettomuuden, jossa osallisena on Tesla. Nyt kyseessä on toissa viikonloppuna Los Angelesissa tapahtunut turma, joka vei kahden sivullisen hengen.

Tässä vaiheessa ei ole selvillä, oliko Teslan automaattiohjaus käytössä onnettomuushetkellä vaiko ei.

Vuoden 2016 Tesla Model S oli tullut ilmeistä ylinopeutta moottoritieltä piittaamatta rampin päässä punaisena palavasta liikennevalosta. Risteyksessä Tesla törmäsi Honda-henkilöautoon, jossa olleet kaksi ihmistä kuolivat saman tien. Teslan vauhdista nauttinut kaksikko päätyi sairaalaan, mutta vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Vasta edellisviikolla kirjattiin edellinen Tesla-onnettomuudessa kuollut, kun auto törmäsi pysäköityyn paloautoon. Kuljettaja sanoo, ettei muista oliko autopilotti käytössä onnettomuushetkellä. Törmäyksessä kuoli matkustajana ollut kuskin vaimo.

Teslan perustaja Elon Musk on aiemmin todennut, etteivät ajoapujärjestelmät ole koskaan täydellisiä. Hän uskoo kuitenkin, että onnettomuuden todennäköisyys on pienempi, jos autopilotti määrää suunnan ja vauhdin kuin jos auto on ihmiskuskin hallinnassa. Tästä huolimatta Tesla painottaa, että ihmiskuskin tulee aina olla valppaana autopilottia käyttäessään.