Viihdemammutti Fandangon pääasiallinen toimi on myydä elokuvalippuja sekä sivustonsa, mobiilisovelluksensa että lukuisten omistamiensa sivustojen, kuten Rotten Tomatoesin kautta.

Nyt, kun elokuvateatterit pitävät ovensa kiinni koronaviruksen vuoksi, Fandangon pääasiallinen tulonlähde kuivui kasaan.

Fandango oli onnekseen perustanut elokuvia ja televisiosarjoja esittävän suoratoistopalvelu FandangoNow’n neljä vuotta sitten. Yhtiö päättikin nyt satsata FandangoNow’n laajentamiseen tosissaan, ja kasvattamaan läsnäoloaan suositulla suoratoistomarkkinalla.

TechCrunch kertoo, että Fandango on sopinut ostavansa Walmartin, yhdysvaltalaisen kauppaketjujättiläisen omistaman videopalvelu Vudun. Kauppahintaa ei ole paljastettu.

Walmart suunnitteli Vudusta Amazon Primen haastajaa, mutta ne suunnitelmat taidettiin haudata jo hyvä tovi sitten. Walmart onkin huhujen mukaan yrittänyt löytää Amazon Primen, HBO:n, Netflixin ja Disney Plussan puristuksessa kärvistelevälle Vudulle ostajaa jo kuukausien ajan.

Ei sillä, Vudun jakamia sarjoja ja elokuvia katsotaan tällä hetkellä miljoonissa amerikkalaisissa kotitalouksissa. TC:n mukaan Vudua suoratoistetaan yli sadalla miljoonalla laitteella, joten mistään piskuisesta palvelusta ei kuitenkaan ole kyse. Yksistään sen mobiilisovellusta on ladattu liki 15 miljoonaa kertaa.

Vaikka Vudun ydintoiminnot myydäänkin, Vudu jatkaa toimintaansa edelleen Walmartin digitaalisten elokuva- ja sarjaostosten kauppapaikkana. Asiakkaat saavat myös pitää pääsyn Vuduun.