Madonna Louise Veronica Ciccone, paremmin Madonna-nimellä tunnettu laulaja esiintyi lauantaina Eurovision 2019 -laulukilpailun - suomalaisittain ihan vaan Euroviisut - finaalissa. Pitkän linjan artisti promosi samalla uutta singlejulkaisuaan ja tulevaa albumiaan.

Madonnan laulajanlahjoista on keskusteltu jo vuosikymmenien ajan. Palkintoja ja jalometallia on ropissut äänitemyynnistä, mutta sinänsä persoonallinen ääni on kuitenkin ohut ja usein esiintymisissä vedetään laulun kustannuksella vähän nuotin vierestä.

Niin myös lauantaina.

Hitti Like a Prayer kuulosti muun muassa paikalla olleen Helsingin Sanomien toimittajan mielestä ”kamalalta”. Saman voi todeta itse vaikkapa laulukilpailun Ranskan-Twitter-tilillä julkaistusta videosta.

Syystä tai toisesta Madonna lipeää nuotista huomattavasti, erityisen kuultavasti kohdasta 3:10 eteenpäin.

Laulajat ovat käyttäneet äänenkorjaukseen jo pidemmän aikaa etenkin studiossa mutta enenevässä määrin myös live-esityksissä ohjelmistoja, jotka parantavat virettä jopa reaaliaikaisesti. Pahimmillaan koko lauluraita tulee konserttitilanteessakin nauhalta.

Mitä ilmeisimmin joku taikasormi on saanut kuitenkin hieman parannella esitystä ennen kuin se ladattiin Madonnan omalle YouTube-kanavalle. Tuossa versiossa laulu kuulostaa selvästi vireisemmältä.

Ei se mitään, Madonna. Ihmisiähän tässä vain ollaan.