Maksullisia lisäosia Microsoftin Flight Simulator X -lentelypeliin kehittävä Flight Sim Labs sisällytti omaan lisäosaansa pommin, joka laukesi lisäkkeen laittomasti ladanneiden käsille. 100 dollarin hintaiseen A320-X-lisäosaan oli sisällytetty tiedosto, joka varasti Chromeen tallennetut käyttäjätunnukset ja salasanat.

Tiedosto oli nimeltään ”test.exe” ja sen huomasivat ensimmäisenä yhteisöpalvelu Redditin käyttäjät. Asiasta raportoinut Motherboard otti yhteyttä tietoturvayhtiö Fidus Information Securityyn, jonka asiantuntija vahvisti, että FSLabs todella oli sisällyttänyt haittaohjelman lisäosan asennustiedostoon, Techspot kirjoittaa.

FSLabsin perustaja Lefteris Kalamaras toteaa, ettei tietoja varasteta yhdeltäkään käyttäjältä, joka on hankkinut yhtiön Flight Simulator X -lisäosan laillisesti. Kalamarasin mukaan pelin asennustiedosto vertaa lisenssiavainta yhtiön palvelimille tallennettuihin avaimiin, joiden on todettu olevan piraattien käytössä.

Mikäli asennin havaitsee vilunkipeliä, haittaohjelma aktivoituu, Kalamaras myöntää toistaen väitteen, että näin toimitaan vain piraattikopioiden tapauksessa. Hän myös huomauttaa, että kyseessä on osa pelin kopiointisuojausta.

Fidus Information Securityn perustaja Andrew Mabbitt kuitenkin huomauttaa, että kyseinen test.exe-tiedosto löytyy jokaisen lisäosan asentaneen tietokoneelta. Kalamaras ei näytä kiistävän väitettä, Techspot huomauttaa. Myöhemmin Kalamaras kuitenkin toteaa, että kyseisen kopiointisuojauksen käyttö saattaa vaikuttaa liian kovakouraiselta. Tästä johtuen yhtiö kertoo päivittäneensä asennusohjelman.

Kalamaras ei kuitenkaan paljasta tarkalleen, mitä yhtiö aikoo tehdä varastamillaan käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla. Kalamarasin vastauksesta käy kuitenkin ilmi, että yhtiön A320-X-lisäosaan sisällyttämä haittaohjelma on jo onnistuneesti kerännyt tietoa epäillyistä piraateista. Tietoa tullaan käyttämään myöhemmissä oikeuskäsittelyissä.