Apple julkaisi WWDC:ssä uuden ominaisuuden, jolla käyttäjät pystyvät lisäämään digitaaliset auton avaimet iPhoneen tai Apple Watchiin, joilla voi langattomasti avata ja käynnistää auton. Ominaisuus tulee uuden iOS 14 -käyttöjärjestelmäpäivityksen mukana, ja se tulee Applen mukaan hyödyntämään nfc:tä. Ensimmäinen toimintoa tukeva malli on ensi kuussa julkaistava 2021 BMW 5 -sarjan auto, kertoo The Verge.

Käyttäjän paritettua älylaitteensa digitaalisia avaimia tukevan auton kanssa tarvitsee vain asettaa iPhone auton nfc-lukijan lähelle ja auton ovet aukeavat. Puhelin voi olla lukittuna ominaisuutta käyttäessä ellei käyttäjä valitse toisin.

Auton avaimet saa helposti jaettu viestillä. Digitaalisesta avaimesta voi rajata joitain toimintoja kuten kiihtyvyyttä, huippunopeutta tai kaiuttimien äänenvoimakkuutta. Avainten käyttöoikeuden voi myös evätä minä hetkenä tahansa. Apple ei myöskään kerää tietoa siitä milloin autoa käytetään tai kenelle oikeudet on annettu.

Digitaaliset avaimet toimivat ilman nettiyhteyttä, eli auton lukitsemisen pitäisi toimia parkkihallin syvyyksissäkin. Avainten pitäisi myös toimia jopa 5 tuntia iPhonen akun loppumisen jälkeen.

Idea ei ole täysin Applen keksimä, sillä jotkut autovalmistajat tarjoavat jo digitaalisia avaimia, joissa on samankaltaisia ominaisuuksia. Nämä ovat kuitenkin erillisiä sovelluksia eikä niitä ole upotettu suoraan käyttöjärjestelmään kuten Applen avaimet.