Sony ja Microsoft ovat molemmat ilmoittaneet, että yhtiöiden uuden sukupolven konsolit saapuvat joulumarkkinoille. Taistelu pelaajien suosiosta tulee olemaan kova. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Microsoftilla on vielä yksi ässä hihassa.

Julkisuuteen on vuotanut Twitter-käyttäjä Zak S:n julkaisema kuva Xbox Series X -konsolin ohjaimesta. Kulovalkean tavoin levinneessä kuvassa ilmenee, miltä ohjaimen paketointi näyttää. Tätä mielenkiintoisempaa on se, että ohjaimen kerrotaan sopivan Xbox Series X:n lisäksi Xbox Series S -konsoliin.

Mikä tämä tällainen S-konsoli oikein on?

Itse asiassa tietovuoto käy yksiin sen kanssa, että Microsoftin on huhuttu julkistavan tässä kuussa toinen versio yhtiön uuden sukupolven konsolista, kirjoittaa The Verge. Jo kesäkuussa julkisuuteen vuotaneen asiakirjan mukaan yhtiö on suunnitellut halvempaa konsoliversiota koodinimellä Lockhart.

Alustavien tietojen mukaan konsoli yltäisi vain 4 teraflopsin tehoon ja siinä olisi 16 gigatvun sijaan vain 7,5 gigatavua keskusmuistia.

Myös Sony on julkaisemassa kaksi versiota PlayStation 5 -konsolista, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan ainoa selkeä ero laitteiden välillä piilee siinä, ettei halvempi malli tue fyysistä mediaa.