Suomessa Omyalla on HS:n mukaan ainakin kolme tehdasta, jotka sijaitsevat Imatralla, Kemissä ja Forbyssä.

Omya Oy:n toimitusjohtaja Antti Salminen vahvistaa HS:lle, että osa Suomen tehtaista on poissa käytöstä. Salminen vahvistaa myös, että kyseessä on globaali, koko maailmaan vaikuttanut ongelma.

Muuten Salminen oli Helsingin Sanomien haastattelussa vähäsanainen. Hän ei suostunut kommentoimaan verkkoiskun luonnetta, sen aiheuttamia kustannuksia tai arvioitua palautumisaikataulua. Päätös tehtaiden seisauttamisesta tehtiin hänen mukaansa varotoimenpiteenä.

Omya on kansainvälinen yhtiö, joka työllistää yli 8000 ihmistä. Tehtaita on yhteensä yli 175 ympäri maailmaa, yli 50 maassa.

Kyberhyökkäyksistä koituvat kustannukset voivat olla valtavia, etenkin jos toiminta häiriintyy iskun seurauksena pitkäksi aikaa. Yhdysvalloissa on arvioitu maan yritysten menettäneen kyberrosvoille vuoden 2016 aikana yhteensä 57–109 miljardia dollaria.

Accenturen ja Ponemon Instituten tutkimuksessa ynnäiltiin hiljattain kyberrikollisuuden kustannusten nousseen vuodessa 1,4 miljoonasta dollarista 13 miljoonaan dollariin yritystä kohti.

Lähde: Tivi