Department of Parliamentary Services (DPS) kuuli hyökkäyksestä tammikuun viimeisenä päivänä ja hälytti apuun Australian Signals Directoraten (ASD). Hyökkääjät saatiin häädettyä kahdeksassa päivässä järjestelmistä, Zdnet kertoo.

Vasta viikkoa myöhemmin julkaistiin varmistusmekanismi, joka varmistaa kenestä todella on kyse, kun joku yrittää vaihtaa salasanan. Aiemmin salasanan saattoi vaihtaa ihan vain soittamalla tai lähettämällä sähköpostia tukeen.

Senaatin puhemies, senaattori Scott Ryan sanoi, että pieni määrä parlamentin jäseniä on vieraillut verkkosivulla, josta oli saatu varastettua tietoja. Näiden tietojen avulla parlamentin verkon järjestelmiin päästiin asentamaan haittaohjelma.

Kyse on ilmeisesti kahdesta senaattorista. Heille ilmoitettiin puhelimitse. Muille, tuhansille parlamentin järjestelmien käyttäjille ilmoitettiin salasanan vaihtamisen tarpeesta sähköpostitse.

Senaattori Kimberley Kitching ihmettelee, että jos it-osasto tiesi, että järjestelmä ei ole nyt käytössä, miksi tieto lähetettiin sähköpostilla juuri siihen järjestelmään, jonne ei tällä hetkellä pääse.

Iskun tekijästä ei ole tietoa ja tapausta tutkitaan yhä. Tietoturva-alan asiantuntijoiden valistunut arvio on, että teko on jäljitettävissä Kiinaan.