Forbes kertoo, että yksistään ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana hakkerit ryöstivät 927 miljoonan dollarin edestä kryptovaluuttaa.

Tyypillisin iskutapa oli kryptolompakoiden sekä vaihdantapalveluiden heikkoudet, huiputtamalla saadut salasanat sekä sisäpuolelta saatu avunanto.

Tekijät liikkuivat laidasta laitaan.

Cnbc kertoo kuinka 21-vuotias opportunisti ryöväsi miljoonan dollarin edestä kryptorahaa yksityishenkilöltä sen jälkeen, kun hän oli onnistuneesti saanut suostuteltua uhrin teleoperaattorin liittämään uhrin puhelinnumeron ryövärin käyttämään kännykkään. Sim-huijauksen ansiosta konna pääsi käsiksi uhrin kahteen kryptolompakkoon, arvattavin seurauksin.

Pohjois-Korean valtion piikkiin toimivaan Lazarus Group -hakkeriryhmää epäillään useista kovan tason kryptovaluuttaryöstöistä. Lazaruksen uskotaan napanneen yli 571 miljoonan dollarin edestä bittirahaa vuoden 2017 alun jälkeen. Brave New Coin uskoo, että tästä noin 400 miljoonaa taalaa on päätynyt Pohjois-Koreaan asti.

Japanilainen Coincheck paljasti vuoden 2018 tammikuussa, että se on hakkeroitu. Kyberkonnat saivat saaliikseen 532 miljoonaa dollaria. Iskun yksityiskohtia ei ole vieläkään paljastettu julkisuuteen, mutta Japan Timesin mukaan Coincheckin epäillään priorisoineen kaupankäynnin nopeutta tietoturvan yli.