Torrentfreak kirjoittaa, että laajan seuraajajoukon YouTubessa kerännyt DJ Short-E vaatii oikeudessa yhtiöltä 720 000 dollaria korvauksena menetetyistä tuloista. Ennen osapuolilla oli molempia osapuolia hyödyttävä suhde, mutta se on sittemmin muuttunut erittäin happamaksi.

DJ Short-E aloitti muun muassa oman musiikkinsa ja tekemiensä haastattelujen julkaisemisen kahdella YouTube-kanavalla jo vuonna 2007. Ne saivat niin hyvän suosion, että palvelu tiivisti yhteistyötä ja dj alkoi saada rahaa. Vuosien varrella rahaa tilitettiin satoja tuhansia dollareita.

Vuonna 2016 alkoi kuitenkin tulla ryppyjä rakkauteen. Dj kertoo saaneensa YouTubelta varoituksia siitä, että jaetut sisällöt loukkaisivat jonkun tekijänoikeuksia. Miehen kanavat uhattiin sulkea, mutta neuvonpidon jälkeen tästä luovuttiin.

Tähän vaikeudet eivät loppuneet vaan oikeastaan vasta alkoivat. Vuotta myöhemmin dj alkoi ihmetellä, että 100 000 seuraajasta huolimatta videoiden katselut ja siten niistä tuleva raha vähenivät.

Seuraajat löytävät suosikkikanaviensa uudet videot yleensä YouTuben lähettämien ilmoitusten perusteella. Dj on sitä mieltä, että palvelu lopetti hänen uutuusvideoistaan ilmoittamisen, ja siksi niitä ei löydetty. Lopulta mies uhkasi haastaa YouTuben oikeuteen, kun muu ei auttanut.

Tämä ei kuitenkaan ollut palvelulle mieleen. Saman tien kanavien videoista alkoi löytyä toistuvasti tekijänoikeusloukkauksia ja kaikki ladatut videot poistettiin. Niiden tilalle tuli ilmoitus tekijänoikeuksien loukkaamisesta. Dj:n mielestä tämä oli selvästikin kosto siitä, että hän uhkasi oikeusjutulla.

No, oikeusjuttu siitä nyt sitten tuli kuitenkin. DJ Short-E katsoo, että hän on Youtuben toimien vuoksi menettänyt 720 000 dollaria: on kadonnut seuraajia, mainostuloja ja sponsorisopimuksia sekä myös lupaavat tulevaisuudennäkymät. Näistä hän nyt vaatii YouTubelta täysimääräistä korvausta.