Kiinan Microsoftin työntekijän mukaan Cortana-puheavustaja tulee toimimaan paljon paremmin Surface Phone -älypuhelimilla kuin Androidilla. Vastausta muokattiin myöhemmin. Siihen tulleen lisäyksen mukaan ”ei ole kuitenkaan varmaa, tullaanko Surface Phonea koskaan näkemään”, MSPowerUser kirjoittaa.

Microsoftin jo pitkään huhuttu kehittävän salaa uutta mobiililaitetta, joskin siitä tiedetään toistaiseksi hyvin vähän. Yhtiö ei ole ottanut kantaa asiaan suuntaan eikä toiseen, eikä huhujen paikkansapitävyyttä ole vahvistettu eikä tyrmätty.

Microsoftin lipsahdus tai ”lipsahdus” sattui kiinalaisessa Zhihua-palvelussa, joka on Quoran kaltainen kysy-ja-vastaa-foorumi.

Eräs palvelun käyttäjistä ihmetteli Cortana-sovelluksen heikkoa integrointia Android-käyttöjärjestelmään. Kysymykseen vastannut Microsoftin insinööri totesi tämän johtuvan sovelluksen oikeuksista ja lupasi, että Cortana toimii paljon paremmin Surface Phone -ympäristössä. Vastausta kuitenkin muokattiin pian lisäten siihen huomautus, ettei vastaaja tiedä, onko Surface Phonea edes olemassa.

MSPowerUser kuitenkin huomauttaa, että kuka tietäisi Surface Phonen olemassaolosta enemmän kuin Microsoftin kehitysinsinööri?

Microsoftin odotetaan julkaisevan Surface Phonen vielä tämän vuoden aikana. Laite tulee seuraamaan Surface-tuotesarjan suunnitteluperiaatteita, joten kyseessä on todennäköisesti kallis mutta laadukas laite, MSPowerUser summaa.