Huhtikuussa toimintansa aloittanut Valokuitunen kertoi investoivansa suomalaisiin valokuituyhteyksiin 200–300 miljoonan euron edestä. Yritys ilmoitti tavoitteekseen tuoda nopeat nettiyhteydet jopa 200 000 kotitalouteen.

Valokuitunen on erikoistunut nopeiden verkkoyhteyksien takaamiseen esikaupunkialueiden pientaloihin. Yritys rakentaa tarvittavan valokuituinfrastruktuurin, jota yritys tämän jälkeen vuokraa operaattoreille. Valokuitunen on Telian ja CapMan Infran perustama yhteisyritys, jossa Capman toimii pääomistajana.

Alku on sujunut ilmeisen hyvin, sillä Valokuitunen kertoo kumppaneineen palkkaavansa sata uutta työntekijää. Se itse on etsimässä väkeä myyntitiimeihin useilla paikkakunnilla. Yhteistyökumppani Eltel Networks puolestaan rekrytoi parhaillaan tekijöitä esimerkiksi suunnitteluun. Kokonaisuudessa toivotaan olevan ensi vuonna töissä sata ihmistä enemmän kuin tällä hetkellä.

Valokuitusen mukaan monet ovat heränneet luotettavan nettiyhteyden merkitykseen nyt, kun entistä enemmän aikaa vietetään kotona koronan vuoksi.

”Monet suomalaiset ovat kiinnittäneet ensi kertaa huomiota kotiyhteytensä riittävyyteen. Digiloikkaa näyttääkin seuraavan yhteysloikka. Tosiasiahan on, että esimerkiksi taajamien pientaloalueilla yhteydet ovat jääneet datan määrän kasvun jalkoihin ja alkavat olla suorituskykynsä äärirajoilla”, toimitusjohtaja Kenneth Hedman sanoo tiedotteessa.

Hän toteaa, että Suomessa vallitsevan valokuituvajeen kurominen umpeen on useiden vuosien jättihanke, joka paitsi luo uusia työpaikkoja myös parantaa ihmisten elämänlaatua, tuo elinvoimaa ympäri maata ja lisää koko yhteiskuntamme toiminta- ja kilpailukykyä.