Stratosfäärinen kuumailmapallo on tehnyt ensimmäisen onnistuneen testilentonsa. Kuumailmapallo vie turisteja avaruuden rajalle ja sen on valmistanut Space Perspective. Asiasta uutisoi

.

Neptuneksi ristitty kuumailmapallo on kiinnitetty kapseliin, johon mahtuu kahdeksan ihmistä lentäjän lisäksi. Kuumailmapallo pystyy lentämään hieman yli 30 kilometrin korkeuteen, mikä jää vielä melko kauas avaruudesta. Avaruudelle ei ole olemassa selkää rajaa, mutta avaruuden katsotaan alkavan 100 kilometrin korkeudessa sijaitsevan Kármánin rajan jälkeen.

Parhaimmillaan kuumailmapallosta pystyy ihailemaan maisemia noin 724 kilometrin säteellä. Matka kestää kuusi tuntia.

Henkeäsalpaava maisema. Matkaa mainostetaan hellävaraisena avaruusmatkana. Space Perspective / Cover-Images.com / Zuma Press

Neitsytlento lennettiin 18. kesäkuuta. Seuraavaksi yritys tekee nyt tarvittavia muutoksia. Seuraava lento tehdään 9–12 kuukauden kuluessa.

Kyse ei ole mistään koko perheen lomamatkasta, sillä yksi lippu maksaa 124 000 dollaria, eli noin 104 145 euroa.

Lipunmyynti aukesi yleisölle 23. kesäkuuta. 1000 dollarin pantilla pystyy varaamaan itselle paikan kyydistä. Ensimmäinen matkustajalento lennetään aikaisintaan vuonna 2024.

Upeiden maisemien lisäksi hintaan kuuluu samppanjaa ja tuoli, jonka voi asettaa makuuasentoon. Matkaa varten ei tarvitse käydä astronautin koulutusta.