Huawei on hätää kärsimässä, kun yksi siruvalmistaja toisensa jälkeen hylkää yhtiön Yhdysvaltain asettamien pakotteiden seurauksena. Yhtiö on joutunut turvautumaan enenevissä määrin kotimaan markkinoille, mutta edes se ei näytä tuottavan hedelmää, mikäli sisäpiirilähteitä on uskominen.

Digitimes kirjoittaa (maksumuuri), että julkaisun saamien tietojen mukaan kiinalaisten siruvalmistajien Huawei-boikotti johtuu siitä, että nämä pelkäävät joutuvansa itse kahnauksiin Yhdysvaltain kanssa, mikä voi tehdä hallaa bisnekselle. Digitimesin uutista referoi muun muassa Softpedia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt amerikkalaisyhtiöitä keskeyttämään yhteistyön kiinalaisen Huawein kanssa. Pakoteruuvia on kiristetty hiljakseen.

Aivan viimeiseksi pakotteet ulotettiin koskemaan myös muita kuin amerikkalaisia yhtiöitä siinä tapauksessa, että ne hyödyntävät liiketoiminnassaan amerikkalaista teknologiaa. Tällaiset pakotteet iskivät muun muassa eteläkorealaisjätti Samsungiin, joka joutui keskeyttämään sirutoimitukset Huaweille 15. syyskuuta.

Huawei joutuu tällä hetkellä turvautumaan oman varmuusvarastonsa käyttöön, jotta se voi varmistaa laitebisneksensä jatkumisen.