Kiinan Hangzhoussa sijaitseva nettikahvila joutui härskin varkauden uhriksi, kun varas tuli ja vei tuhansien eurojen edestä näytönohjaimia ja emolevyjä, kertoo Digitaltrends.

Varas oli sopinut nettikahvilan omistajan kanssa, että hän varaisi kahvilan omaan käyttöönsä. Varaaja saapui paikalle, näytti tekaistun henkilöllisyystodistuksen ja piti maskin naamallaan, pandemiaan vedoten. Kun omistaja poistui hetkeksi paikalta, käytti varas tilaisuuden hyödykseen, nappasi mukaansa nipun näytönohjaimia ja emolevyjä ja poistui paikalta.

Yhden näytönohjaimen arvoksi omistaja kertoi 7000 yuania eli noin 900 euroa, ja koko saaliin arvo oli noin 6500 euroa. Varas oli kertonut omistajalle odottavansa kaveriaan paikalle, mutta tiedossa ei ole, toimiko varas yksin vai porukassa. Poliisi ei ole tavoittanut varasta.

Digitaltrendsin mukaan näytönohjainvarkaudet voivat olla uusi normaali, kiitos niukan tarjonnan ja korkeiden hintojen. Näytönohjainten kysyntää ovat lisänneet peli-innostus ja kryptolouhinta, kun taas samaan aikaan tarjontaa heikentää pula puolijohteista ja mikropiireistä. Seurauksena ovat paitsi huono saatavuus, myös korkeammat hinnat.