Espanjalainen Bq on varmistanut ensimmäisen Ubuntulla varustetun tablet-tietokoneen olevan tulossa. Julkaisu on näillä näkymin luvassa huhtikuussa.

Tällä hetkellä Ubuntu-puhelimista tuttu Bq on suostunut varmistamaan vain sen, että se kehittää parhaillaan ensimmäistä Ubuntuun pohjautuvaa tablet-tietokonetta.

Asiasta kirjoittaneella OMGUbuntu-verkkosivustolla tiedetään kuitenkin enemmän siitä, mitä on tulossa.

Kyseessä on Bq Aquaris M10 Ubuntu Edition-tablet-tietokone, joka on varustettu 10-tuumaisella näytöllä, 64-bittisellä ARM-suorittimella sekä kahdella gigatavulla keskusmuistia.

Laite ei kuitenkaan ole pelkkä tablet-tietokone, vaan Canonicalin uuden convergence-konseptin mukaisesti se muuntautuu täysiveriseksi pc-tietokoneeksi, kun laite kytketään esimerkiksi ulkoiseen näyttöön.

Tällä hetkellä kosketuspohjaisen Ubuntun Unity8-käyttöliittymä sekä Mir-ikkunointipalvelin tukevat perinteisten Linux-työpöytäsovellusten pyörittämistä mobiilialustalla.

Bq Aquaris M10 Ubuntu Edition on hipelöitävissä ensimmäistä kertaa helmikuussa pidettävillä Mobile World Congress 2016 -messuilla. Laite on kuitenkin tulossa myyntiin vasta huhtikuussa. Laitteen tarkemmat tekniset tiedot ja ominaisuudet selviävät vasta hiukan myöhemmin.