Kauppapaikan pyörittämisestä olisi pitänyt ilmoittaa rahanpesua, terroristien rahoitusta ja muita talousrikoksia tutkivalle virastolle (Financial Crimes Enforcement Network), joka toimii valtiovarainministeriön alaisuudessa.

Miestä ei syytetä asiakkaidensa huijaamisesta tai heiltä varastamisesta, The Verge kirjoittaa. Vakavan rikoksesta tekee kuitenkin se, että maksut pörssissä hoituivat käteisellä. Tämän vuoksi pörssin katsotaan olleen erityisen houkutteleva rahanpesijöille, vaikka bitcoineja myytiinkin 5 prosenttia kalliimmalla kuin muilla kauppapaikoilla keskimäärin.

Mies on myöntänyt, ettei pörssissä ollut minkäänlaisia varotoimia rahanpesun estämiseksi: asiakkaiden taustoja tai heidän rahojensa alkuperää ei tarkistettu. Yhteydenpito asiakkaisiin hoitui useimmiten salattujen viestisovellusten kautta.

Vuodesta 2016 pystyssä ollut laiton bitcoin-pörssi ehti vaihtaa kryptovaluuttoja yli miljoonan dollarin edestä, eikä näiden rahojen liikkeitä ole valvonut kukaan. Rikolliset ovat siis saattaneet pestä melkoisen kasan rahaa.

Pörssin pyörittäjä sai tapauksesta kahden vuoden vankilatuomion.

Lähde: Tivi