Laivastossa pidettiin Bitmanagementin kehittämästä BS Contact Geosta, joka on 3d-virtuaalitodellisuussovellus. Niinpä se asennettiin kaikkiaan yli puoleen miljoonaan tietokoneeseen. Saksalaisen softatalon väellä ilmeisesti leuka loksahti tässä vaiheessa, sillä sen mielestä jenkit olivat ostaneet vain 38 lisenssiä.

Laivasto oli mielestään tehnyt aivan oikein: se tulkitsi sopimusta siten, että asennusmäärää ei ole rajoitettu, mutta yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei saisi ylittää 38:aa. Tätä säätelemässä laivastolla oli toinen sovellus.

Tulkinta ei viehättänyt saksalaisia, eikä ihme. Onhan se nyt aivan eri asia, onko rahaa tulossa 38:sta vai yli puolesta miljoonasta lisenssistä. Kun asiakkaalta ei pyytämällä enempää rahaa herunut, saatavia ryhdyttiin peräämään oikeusteitse. Korvausvaatimuksena oli 600 miljoonaa dollaria.

Torrentfreak kirjoittaa, että vetoomustuomioistuin on ratkaissut asiaan Yhdysvalloissa laivaston eduksi – rahaa ei ole tulossa. Oikeus katsoi, että laivastolla oli sopimuksen mukaan lupa kopioida sovellusta mielin määrin niin monelle koneelle kuin halusi, lisenssi rajasi vain yhtäaikaisten käyttäjien määrää.

Eikä Bitmanagement esitettyjen todisteiden valossa ollut lainkaan tietämätön siitä, miten laivastossa sopimusta sovellettiin, se oli pikemminkin ollut edistämässä yhtäaikaista käyttöä säätelevän sovelluksen käyttöönottoa. Tässä valossa ei voi kuin ihmetellä, miksi se edes astui esiin muhkeine korvausvaatimuksineen.