Xiaomi on esitellyt blogissaan uuden lataustekniikan, jonka luvataan lataavan laitteet ilman johtoja tai lataustelinettä. Etälataus toimii yhtiön mukaan useiden metrien säteellä latausasemasta, jota voivat hyödyntää samanaikaisesti useat eri laitteet, kuten puhelimet, älykellot ja bluetooth-kaiuttimet.

Mi Air Charge Technology -niminen lataus toimii viiden watin teholla. Xiaomin mukaan fyysiset esteet eivät vaikuta lataustehoon. Futuristisen käyttökokemuksen lisäksi yhtiö tavoittelee täysin langatonta olohuonetta, jossa kaiuttimet, lamput ja erilaiset kodin älylaitteet saavat virtansa yhdestä ja samasta lähteestä.

Xiaomin blogin kuvauksen mukaan latausasema siirtää sähköenergiaa ilmateitse säteilyttämällä. Latausaseman 144 antennia havaitsevat älypuhelimen sijainnin ja siirtävät siihen energiaa millimetriaaltoina keilanmuodostustekniikkaa hyödyntäen. Älypuhelimen 14 antennia taas kertovat latausasemalle laitteen sijainnin ja vastaanottavat signaalin, joka tasasuunnataan laitteen akulle sopivaksi.

Vielä ei kuitenkaan kannata heittää vanhoja latureita roskikseen, sillä Xiaomin edustaja on kertonut The Vergelle, ettei tekniikan julkaisuaikataulusta ole vielä tarkempaa tietoa. Vastaavan kaltaisia lataustekniikoita on esitelty aiemminkin esimerkiksi CES-tapahtumissa, mutta vielä etälataus ei ole tehnyt läpimurtoa.