Disneyn tutkijat ovat onnistuneet kehittämään latausjärjestelmän, jonka avulla elektroniikkalaitteet alkavat latautua heti, kun ne vie huoneeseen, kertoo Ars Technica.

Nykyisissä langattomissa latausjärjestelmissä laitteen on yleensä oltava hyvin lähellä latauslaitetta. Disneyn keksinnön ansiosta käyttäjä voisi liikkua vapaasti ympäri huonetta esimerkiksi älypuhelin taskussaan, mutta laite latautuisi silti koko ajan.

Mikä tahansa huone lataamiseen ei kuitenkaan sovellu. Lattiaan, seiniin ja kattoon on asennettava alumiinipaneelit, minkä lisäksi keskelle huonetta on asetettava kuparitanko.

Huoneen ulkopuolelle asetettava signaaligeneraattori lähettää 1,32 megahertzin sähkösignaalia kuparitankoon kiinnitettyihin kondensaattoreihin. Huoneen reunojen ja tangon läpi kulkeva sähkövirta synnyttää tankoa kiertävän magneettisen kentän. Kun kenttään liitetään radiotaajuuskäämi (radiofrequency coil), sähköä voidaan toimittaa huoneen lähes joka nurkkaan.

Ihminen ei kuitenkaan saa olla 46 senttimetriä lähempänä tankoa, sillä muutoin ihmiskehon kudoksiin absorboituu vaarallisen paljon energiaa sähkömagneettisesta kentästä.

Tutkijoiden mukaan menetelmää on tulevaisuudessa mahdollista skaalata pienistä huoneista suuriinkin varastoihin useiden kuparitankojen avulla. Huoneiden ei välttämättä myöskään tarvitse olla kokonaan vuorattuja metallilla, vaan myös osittainen peitto tai sähköä johtava maalipinta saattaisivat synnyttää riittävän lataustehoon.

Järjestelmän teknistä toimintaa on selitetty tarkemmin alla olevalla videolla.