Suosittua salasananhallintasovellusta LastPassia kehittävä yhtiö on päivittänyt merkittävän tietoturva-aukon kaksivaiheista tunnistautumista tarjoavasta Android-sovelluksestaan. Blogissaan yhtiö kehottaa kaikkia LastPass Authenticator-sovellluksen Android-version käyttäjiä päivittämään sovelluksensa.

Aukkoa hyväksikäyttämällä oli mahdollista päästä käsiksi käyttäjän kaksivaiheisen tunnistautumisen koodeihin huolimatta siitä, että sovellus oli suojattu sormenjäljellä tai pin-koodilla. Normaalisti sovelluksen sisällön pitäisi olla suojassa, vaikka puhelin joutuisikin avattuna vääriin käsiin.

LastPassin omassa blogissa korostetaan, että aukosta huolimatta toisen käyttäjän tilille murtautuminen olisi ollut vaikeaa. Vaikka joku olisikin päässyt käsiksi kaksivaiheisen tunnistautumisen koodeihin, sovellus ei paljastanut käyttäjätunnuksia tai salasanoja, jotka tarvitaan kirjautumiseen.

Aukon korjaamisen lisäksi LastPass kertoo parantavansa käytäntöjään haavoittuvuusraporttien huomioimiseksi. Aukon havainnut tutkija ei saanut viestiä perille yhtiölle, joten hän päätyi julkaisemaan tiedot omassa Medium-blogissaan. LastPass vakuuttaa, että ongelmat prosessissa on havaittu ja korjattu, jotta tulevaisuudessa ilmoitukset saapuisivat perille varmemmin.

Päivitys 13:07: Tarkennettu tekstiä siltä osin, että aukko paikattiin nimenomaan LastPassin Authericator-sovelluksesta eikä varsinaisesta salasanahallintasovelluksesta.

Lähde: Tivi