Microsoft yllätti pelaavan maailman ilmoittamalla viime kesänä, että sen pitkäaikainen Flight Simulator -pelisarja saa jatkoa.

Edellinen itse MS:n kehittämä Flight Simulator -versio julkaistiin vuonna 2006, ja yhtiön kuviteltiin pysyvästi kuopanneen koko sarjan. Nyt se kuitenkin tekee paluun, ja seuraava FS on tarkoitus julkaista vuonna 2020.

Syyskuussa yhtiö kutsui valikoitua mediaa, pelitubettajia ja vastaavia toimijoita Seattlen lähellä sijaitsevalle Rentonin lentokentälle tutustumaan pelin kehitysversioon. Tämän matkan lehdistöembargo on nyt lauennut, ja mediat täynnä niin kuvaa kuin videotakin tulevan pelin ominaisuuksista.

Eräs kiinnostava muutos liittyy pelin visuaaliseen ulkoasuun. Kuten esimerkiksi Polygon kertoo, uusi Flight Simulator käyttää hyväkseen Microsoftin Bing Maps -karttapalvelun satelliittikuva- ja 3D-dataa.

Yhteensä FS:ään tulee Bingin maastodataa huikeat kaksi petatavua, siis kahdenkymmenentuhannen kapasiteetiltaan 100 GB:n kokoisen bluray-levyn verran. Pelin maailmassa on kaksi miljoonaa kaupunkia ja yli 40 000 lentoasemaa ja -kenttää, joten todennäköisesti Suomikin näyttää sangen todenmukaiselta jo ilman kolmansien osapuolten kehittämiä maksullisia tai maksuttomia lisäosia. Toki Microsoft aikoo edelleenkin tukea lisäosakehitystä, joka on vuosien varrella piristänyt pelin ekosysteemiä aika tavalla.

Parhaimmillaan pelin maastodatan resoluutio on kolme senttimetriä.

Moinen datamäärä on luonnollisesti käytettävissä vain pilvipalveluna, jossa maisemadataa striimataan nettiyhteyden yli pelaajan tietokoneelle tai Xboxiin. Peliin on tulossa toki myös mahdollisuus pelata ilman verkkoyhteyttä tai tallentaa tarvittavaa maisemadataa välimuistiin, mutta ilmeisesti tämä heikentää maisemien laatua.

Maisemia ei siis niinkään luoda, vaan Flight Simulatorin toteutuksesta vastaava ranskalainen pelitalo Asobo Studio generoi maailmaa automaattisesti Bingin datasta. Ainakaan tässä kehitysvaiheessa toteutus ei ole mitenkään täydellistä, vaan peliä testanneet toimittajat löysivät grafiikasta selkeitä bugeja.

Tarkkaa julkaisupäivää saati laitteistovaatimuksia ei ole vielä julkaistu.