Tekstipohjaisella ASCII-grafiikalla toteutettu peli saa nyt ihan sitä varten suunnitellun graafisen ulkoasun, uutisoi pelisivusto Polygon.

Uuden version kehittää kanadalainen indie-studio Kitfox Games. Peli julkaistaan Steamin kautta. Grafiikoiden lisäksi peliin tulee musiikki ja äänet sekä integraatio Steam Workshop -yhteisöön, jonka kautta pelaajat voivat jakaa itse tekemiään lisäyksiä peleihin.

Pelin koko nimi on Slaves to Armok: God of Blood Chapter 2: Dwarf Fortress. Sitä ovat kehittäneet Adamsin veljekset Tarn ja Zach kahdestaan vuodesta 2003.

Fortress-moodissa pelissä ohjataan pientä kääpiöjoukkoa, jotka uudisasukkaina perustavat uuden kääpiöluolaston ja taistelevat vihollisia vastaan, käyvät kauppaa, kaivavat yhä syvemmälle, tekevät tarunhohtoisia kääpiön käsityötaiteen näytteitä ja toisinaan sairastuvat tai tulevat hulluiksi. Adventure-moodissa peli muistuttaa roguelike-tyyppisiä luolastoseikkailupelejä. Legends-moodissa pelaajat voivat luoda maailmaa ja tutkia sen yksityiskohtia.