Microsoftin uusi Chromium-pohjainen Edge-selain on viimein julkaistu. Enää pitäisi saada massat siirtymään sen käyttäjiksi. Paras tapa saada näkyvyyttä uudistuneelle selaimelle on luonnollisesti mainostaa sitä omassa käyttöjärjestelmässä.

Windows 10:n käyttäjille esitetyt mainokset ovat aiheuttaneet paheksuntaa jo usean vuoden ajan. Monet eivät halua nähdä mainoksia maksullisessa käyttöjärjestelmässä. Microsoft itse kutsuu mainoksia ehdotuksiksi, ja ne on helppo kytkeä pois käytöstä Windows 10:n asetusvalikon kautta.

Nyt Microsoft on lisännyt uuden mainoksen Windows 10:n käynnistysvalikkoon. Siinä ohjelmistojätti kehottaa Firefox-käyttäjiä hylkäämään suosikkiselaimensa ja siirtymään Edgen käyttöön. ”Vieläkö käytät Firefoxia? Uusi Microsoft Edge on täällä”, mainoksessa kehaistaan.

Monet muistavat vielä 2000-luvun alun ja Internet Explorer -jupakan. Tuolloin viranomaiset totesivat Microsoftin rajoittavan kilpailua omalla Internet Explorer -selaimellaan. Lopputuloksena yhtiön täytyi tarjota Windowsin käyttäjille valintaruutua, jossa nämä voivat valita mieleisensä selaimen useasta eri vaihtoehdosta.

Vaikka paljon on muuttunut noista ajoista, saattavat jotkut edelleen kokea Microsoftin selainmainokset painostavina. Myös Google on hanakka mainostamaan omaa Chrome-selaintaan vähän joka paikassa, mutta toisin kuin Windows 10, Chrome ei maksa rahaa.