Steam on digitaalisten pelikauppojen edelläkävijä, mutta sillä on muutamia kilpailijoita. Merkittävin näistä on Electronic Artsin Origin. Alalla on myös muita pienempiä toimijoita, kuten puolalaisen CD Projekt Redin omistama GoG.

Ensi maanantaina lanseerattava Legion Game Store on Lenovon vastine alan toimijoille. Sovelluskaupan toiminnot integroidaan osaksi Lenovon omaa Vantage-sovellusta, jonka kautta on tähän asti voinut päivittää esimerkiksi laiteajureita.

Pelikauppa tulee olemaan avoin myös muille kuin Lenovon valmistamien laitteiden omistajille, Neowin kirjoittaa.

Lenovo lupaa, että Legion Game Storessa on tarkat hyväksymisprosessit. Valikoimiin hyväksytään vain valmiita pelejä ja suljettuja beetaversioita, joten pelaajien ei tarvitse pelätä maksavansa vasemmalla kädellä hutaistuista räpellyksistä.

Vaikka Lenovo ei sitä suoraan myönnäkään, on Legion Game Storen selvästi tarkoitus kilpailla Steamin ja muiden kolmannen osapuolen pelikauppojen kanssa, Neowin tulkitsee. Siinä onnistuakseen Lenovolla täytyy kuitenkin olla useita ässiä hihassaan.

Legion Game Storen online-versio löytyy täältä. Kauppa avataan virallisesti maanantaina 26.11. Lenovo Vantage -sovelluksen voi puolestaan ladata esimerkiksi Microsoft Storen kautta täältä.