Muoviteipillä on ollut keskeinen rooli raskaiden tuotteiden pakkauksessa. Teipillä suljettu laatikko suojaa tuotetta, kun tuotteita kuljetetaan maailman toiselta laidalta toiselle. Uudet innovaatiot voivat korvata pakkausten teippauksen.

Lenovo kertoo tiedotteessaan kehittäneensä uuden pahvilaatikon, jonka sulkemiseen ei tarvita teippiä.

ThinkPad-kannettavien tietokoneiden laatikoissa on itselukittuva rakenne. Laatikon alaosan kaksi liuskaa ja niitä vastaavat lukitusreiät sulkevat laatikon samalla lisäten pakkauksen vakautta ja turvallisuutta. Mekanismi on firman tiedotteen mukaan yhtä vahva kuin teipattu laatikko ja sen kustannukset ovat saman suuruiset.

Pakkausinnovaation avulla Lenovo kertoo säästävänsä vuosittain käytettävän teipin määrää 54 tonnilla ja peräti 19 500 kilometrillä teippiä vuosittain. Samalla se pienentää tuotepakkauksen hiilijalanjälkeä.

Uusi pakkaus myös helpottaa pahvipakkausten kierrättämistä.

”Tietojenkäsittelyssä kestävä kehitys ei tarkoita vain kiinnittämistä huomiota vain siihen, mistä teknologiatuotteet valmistetaan, vaan myös siihen, miten ne pakataan”, sanoo Mary Jacques, Lenovon globaali ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen johtaja.

”Pelkkä pahvin kierrätys ei riitä. Meidän on myös poistettava pakkauksissa käytettävä muovi, mikä edellyttää radikaaleja ajattelumalleja.”

Teipin poistamisen lisäksi Lenovo kertoo uudistaneensa ThinkPad-pakkauksia muillakin tavoilla. Vuonna 2008 Lenovo siirtyi käyttämään 100-prosenttisesti kierrätettäviä materiaaleja. Osassa ThinkPad-tuotteita myös laatikon sisällä käytetään uusia materiaaleja muovin sijasta. Vuodesta 2018 eteenpäin ThinkPad X280 on suojattu bambusta ja sokeriruo’osta valmistetuilla lämpömuovatuilla tyynyillä.

Yhteensä Lenovo kertoo kestävän kehityksen toimenpiteiden säästäneen kymmenessä vuodessa yli 3100 tonnia pakkausjätettä, eli noin 17 200 öljytynnyrin painon verran.