Valmistaja on esitellyt medialle esiversiota ensi vuonna kauppoihin luvatusta laitteesta. ThinkPad X1 -prototyypin tekniset tiedot ovat vielä hämärän peitossa, mutta lukuisat toimittajat pääsivät jo käpistelemään laitetta omin käsin.

Valmistajan mukaan laitteen on tarkoitus tarjota kookasnäyttöinen, täysiverinen Windows-kone, jonka saa kuitenkin näppärästi taiteltua mukaan tarpeen niin vaatiessa. Aivan kaiken kansan koneesta ei kuitenkaan lie kyse ainakaan aluksi, sillä Lenovon X1-sarjan koneet ovat yleensä valmistajan kalleimman hintaluokan malleja.

Vaikka laite periaatteessa toimii jo nyt, jatkaa Lenovo vielä sen kehitystyötä, joka on kestänyt jo kolmen vuoden ajan, kertoo Quartz. Uudenlaista tekniikkaa hyödyntävä laite kannattaakin viilata aivan lopulliseen kuosiin ennen sen julkaisua. Pahimmillaan voi käydä kuten Samsungille sen Galaxy Fold -mallin kanssa.

Pohtimista riittää esimerkiksi siinä, miten näppäimistö ja hiiri toimivat yhdessä koneen kanssa. Tällä hetkellä mukana toimitetaan erillinen langaton näppäimistö. Tarvittaessa konetta voi käyttää myös niin, että toinen puoli näytöstä toimii digitaalisena näppäimistönä.

Konetta kokeilleiden toimittajien kommentit ovat varovaisen innostuneita. Kritiikkiä kerää lähinnä 13,3-tuumaisen näytön laatu ja katselukulma, sekä selvästi erottuva saranakohta. Saattaa myös olla, että Lenovo on ratkaisemassa ongelmaa, jota ei todellisuudessa ole. Kiinni taitettunakaan kone ei sujahda taskuun, joten se vaatii mukaan otettaessa joka tapauksessa erillisen laukun. Nähtäväksi jää, miten markkinat ottavat uudenlaisen tuotteen vastaan.