Linux-yhteisöstä kuului innostunutta kohinaa laitejätti Lenovon ilmoitettua yhteistyöstä Fedoran kanssa. Fedora puolestaan on eräs suosituimmista Linux-jakeluista, ja alan jätti Red Hatin testialusta.

Voisi helposti luulla, että Lenovo hautaa Linux-vaihtoehtonsa myyntisivujensa uumeniin, sillä niiden suosio tuskin yltää Windows-laitteiden tasolle.

Tällaisesta ei kuitenkaan ole pelkoa, sillä Lenovo mainostaa uutta Fedora-vaihtoehtoaan sivuillaan ensimmäisenä, GamingonLinux kirjoittaa.

Lenovon Fedora-läppärit on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön, ja tarjolla on useita erilaisia kokoonpanoja. Toistaiseksi läppäreitä myydään vasta Yhdysvalloissa, mutta Lenovo on aiemmin lupaillut Linux-vaihtoehtoja maailmanlaajuisesti.

ThinkPadin mukana toimitettavaa käyttöjärjestelmää ei myöskään ole tukahdutettu turhalla tauhkaohjelmistolla, vaan tarjolle tulee perustason Fedora, mikä on hyvä ja huono asia. Huono sikäli, että käytössä on oletusarvoisesti Nvidian avoin laiteajuri, jonka suorituskyky ei missään nimessä vedä vertoja suljetulle vaihtoehdolle.

Nvidian suljetun laiteajurin käyttäminen vaatii erillisten ohjelmistolähteiden sallimista ja yleistä kikkailua, mikä saattaa harmittaa joitain käyttäjiä.