Yhdysvaltain ilmailuhallinto FAA on myöntänyt Amazonille luvan aloittaa toimitukset Prime Air -dronelaivastollaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että paketit lähtisivät lentoon heti huomenna, asiasta kirjoittanut Mashable huomauttaa.

Lupa tarkoittaa sitä, että Amazonin asiaan liittyvät turvallisuusnäkökohdat on käyty tarkasti läpi, ja yhtiön on nyt luvallista toimittaa paketteja droneillaan ”turvallisesti ja tehokkaasti”.

Ilmakuljetuksista vastaavaa Amazon Prime Air -yksikköä johtava David Carbon iloitsee päätöksestä ja uskoo, että pikkukoptereilla toimitetaan lopulta paketteja asiakkaille kaikkialla maailmassa. Lentokuljetusten avulla pakettien pitäisi päästä perille jopa alle 30 minuutissa tilauksesta. Luultavasti siis myös Suomessa, kunhan Amazonin täkäläiset laajenemissuunnitelmat toteutuvat.

Amazon ei ole ensimmäinen vastaavan lisenssin saanut amerikkalaisyhtiö, vaan aiemmin FAA-sertifioinnin ovat saaneen Googlen emoyhtiö Alphabetin Wing ja UPS:n Flight Forward -ohjelma. Amazon eroaa näistä siinä, että yhtiö on myös jättimäinen verkkokauppa, joka tarvitsee kuljetuksia omille tuotteilleen.