Musiikkijättiläiset Sony, Warner ja Universal ovat viemässä Charter Communications -yhtiötä oikeuteen Coloradossa. Asiasta kertoi ArsTechnica. Levy-yhtiöiden mukaan palveluntarjoaja ei ole katkaissut nettiyhteyksiä käyttäjiltään, jotka lataavat toistuvasti musiikkia laittomasti. Levy-yhtiöiden mukaan ne ovat tehneet satojatuhansia ilmoituksia, mutta ne eivät ole johtanut toimiin Charter Communicationsin puolelta.

Amerikkalaiseen tapaan korvausvaatimukset ovat hurjia. Levy-yhtiöt vaativat nyt palveluntarjoajalta 150 000 dollaria jokaisesta teoksesta tai kärsittyjen vahinkojen korvaamista täysmääräisesti sekä Charter Communicationsin piratismin sallimisella käärimiä voittoja.

Levy-yhtiöiden mukaan monet Charter Communicationsin asiakkaista ovat todellisuudessa valinneet sen palvelut vain nopeiden latausnopeuksien - ja sitä kautta hyvin toimivan laittoman latauksen vuoksi. Yhtiön mainosmateriaaleissa kerrotaan esimerkiksi sen tarjoamalla nettiyhteydellä voi ladata "8 musiikkikappaletta 3 sekunnissa".

Nopeiden nettiyhteyksien tarjoaminen sinänsä ei tietenkään ole laitonta, mutta levy-yhtiöt väittävät asiakkaiden valinneen nopeampia ja siten kalliimpia yhteyksiä vain piratismia varten.

Eniten närää aiheuttaa kuitenkin yhtiön olematon halu suitsia tekijänoikeusrikkomuksia. Erilaiset spämmikampanjat ja muu ei-toivottu toiminta on saatu kuriin ankarilla toimilla, mutta tekijänoikeuksien alaisen materiaalin levittämiseen Charter communications ei ole puuttunut millään tavalla lukuisista vaatimuksista huolimatta.