LG puskee markkinoille tasaiseen tahtiin uusia puhelimia, mutta ostavaa kansaa nämä eivät pahemmin kiinnosta. Viimeiset 20 peräkkäistä kvartaalia yhtiön puhelinbisnes onkin tehnyt tappiota, Betechwise kertoo.

Korealaisjätti on pyrkinyt erottumaan kilpailijoista innovatiivisilla ratkaisuillaan. Pienten erikoisuuksien sijasta pian luvassa on jotain todella erityistä, nimittäin auki rullattava älypuhelin.

Idea itsessään ei toki ole kovin uusi, jo toorakääröjä ja papyruksia rullailtiin tarvittaessa auki ja kiinni. Näyttöjen kohdalla kyseessä onkin jo hieman uudempi idea. Televisioiden kohdalla LG esitteli vastaavaa tekniikkaa esimerkiksi CES-tapahtumassa tammikuussa 2019. LG onkin tunnettu tv- ja näyttövalmistaja. Erikoista kyllä, yhtiö ei itse vastaa täysin mullistavan uutuuden näyttöpaneelista, vaan apua on haettu kiinalaiselta näyttövalmistaja BOE:lta.

Asiasta korealaiselle lehdelle kertonut lähde paljasti, että rullattavan näytön valmistus ei itse asiassa ole sen vaikeampaa kuin taittuvankaan näytön. Yhdestä kohdasta taittuvan näytön tulee kestää pienelle alueelle kohdistuva paine, mutta rullattavalla näytöllä vastaava paine voidaan jakaa huomattavasti suuremmalle alueelle.

Täysin tuulesta temmattuja vuotajan väitteet eivät varmasti ole, sillä aivan hiljattain julkisuuteen päätyi LG:lle myönnetty patentti, joka käsitteli rullattavassa puhelimessa tarvittavaa teknologiaa. Vastaavia innovaatioita yhtiön sisällä on tehty jo vuosien ajan. Lähteen mukaan koe-eriä laitteesta valmistetaan jo kiivaasti, ja kauppojen hyllyille uutuuslaitteet ehtivät ensi vuoden alussa.