Koronavirustilanteen vuoksi räjähdysmäisesti kasvanut suojamaskien kysyntä kiinnostaa luonnollisesti lukuisia eri yrityksiä rahantekomielessä. Korealainen LG on julkaissut oman ”älymaskinsa”, joka herättää lukuisia kysymyksiä.

Kookkaassa maskissa on hepa-filtteri ja kaksi tuuletinta, joiden pyörimisnopeuden kerrotaan muuttuvan automaattisesti käyttäjän hengityksen mukaan. Maskin ei siten pitäisi vaikeuttaa hengittämistä, Arstechnica kertoo.

Maskin 820 milliampeeritunnin akun kerrotaan riittävän kahdeksaksi tunniksi hitaammassa tilassa ja kahdeksi tunniksi tuuletinten pyöriessä nopeammin. Laitteen latauskotelo myös desinfioi maskin uv-valoa käyttämällä. Älyominaisuuksia on mukana sen verran, että laitteen mobiilisovellus osaa muistuttaa maskin suodattimien vaihtamisesta.

Äkkiseltään hienolta kuulostava laite herättää kuitenkin lukuisia kysymyksiä, kuten Arstechnica artikkelissaan nostaa esiin. Yhtiön tiedote ei esimerkiksi mainitse sanallakaan koronavirusta – siinä puhutaan ainoastaan sisään tulevan hengitysilman puhdistamisesta. Useissa virallisten tahojen maskiohjeissa todetaan, että venttiilillä varustetut maskit eivät estä tartunnan kantajaa levittämästä virusta. Arstechnica suositteleekin teknouutuuden sijasta aivan tavallisen maskin käyttämistä.