Tammikuussa 2021 LG esitteli CES-messuilla tulevaa kokoonrullautuvaa puhelintaan nimeltä LG Rollable. Saman vuoden huhtikuussa firma kuitenkin ilmoitti sulkevansa puhelinvalmistusosastonsa kokonaan, joten Rollable jäi julkaisematta.

Nyt eteläkorealainen YouTube-kanava BullsLab on kuitenkin saanut käsiinsä täysin toimintakuntoisen Rollablen myyntipakkauksessaan ja on julkaissut siitä täyden unboxing-videon ja arvostelun. Englanniksi tekstitetyn videon voi katsoa alta tai tästä.

Asiasta kirjoittaa Droid Life.

Rollable hyödyntää taipuisaa oled-näyttöä, joka pystyy rullautumaan kaksinkerroin puhelimen rungon sisään. Koko puhelin ei siis rullaudu, vaan venyy sivusuunnassa kapeamman 6,8 tuumaisen ja leveämmän 7,4-tuumaisen muodon välillä.

Moodista toiseen vaihtaminen tapahtuu moottoroidusti kolmen sormen pyyhkäisyeleellä. Videolla tätä demonstroidaan noin kohdasta 3:10 eteenpäin.

BullsLab huomauttaa videolla, että kapeammassa moodissa puhelin pyytää verkkosivustoilta mobiiliversiota sivuista, mutta leveämmässä muodossa tablettiversiota. Muiden kokoontaittuvien puhelinten tapaan sen ”etulasi” on käytännön pakosta joustavaa muovia. Takapuoli taas on lasia, ja koska näyttö rullautuu sen alle, voi myös puhelimen takapuolta käyttää kompaktissa muodossa widgettien näyttämiseen. Takanäyttö helpottaa myös puhelimen kameroiden käyttämistä molemmilta puolilta käsin.

Rollable ei koskaan tullut myyntiin, mutta oli selvästi käytännössä valmis julkaistavaksi. BullsLab kertoo videolla saaneensa puhelimen lainaan eräältä sen parissa työskentelevältä insinööriltä, joille LG oli lahjoittanut tuotantomalleja kiitokseksi projektiin osallistumisesta ja ilmeisesti myös anteeksipyyntönä projektin perumisesta.

Vaikka LG lopettikin puhelinosastonsa, se hyödyntää edelleen rullautuvia oled-näyttöjä esimerkiksi kokoontaittuvissa televisioissaan.