LG Electronics julkaisee maailman ensimmäisen näytön, jossa on 4k-resoluutio ja yhden millisekunnin gtg-vasteaika, tiedotteessa kerrotaan. Kyseessä oleva näyttö on 27 tuuman UltraGear LG 27GN950, ja on jo saanut vuoden 2020 CES Innovation Award ja Red Dot Design -palkinnot.

Uusi malli seuraa viime vuoden 27GL850-mallia jälkeen, joka saavutti ensimmäisenä yhden millisekunnin gtg-vasteajan ips-tekniikalla. UltraGear-mallin näytöissä on ips-tekniikan avulla nopea vasteaika, mutta samalla hyvä kuvanlaatu.

Näyttö lupaa hyvän värimaailman kattamalla 98 prosenttia DCI P3 -väriavaruudesta. Näytöstä löytyy myös VESA-kompressointi, jonka avulla 4k-sisältö toistuu 10-bittisillä väreillä ja 144 Hz:n virkistystaajuudella DisplayPort-liitännän kautta.

Värimaailmaa parantaa myös VESA DisplayHDR 600 -sertifioitu hdr-tuki. NVIDIA G-SYNCin avulla nykimisen ja repeilyn ei pitäisi myöskään haitata pelikokemusta. Näytön pitäisi sopia väriominaisuuksien ja 10-bittisen värisyvyyden takia pelaajien lisäksi myös videotuotannon ammattilaisille.