Ilmainen avoimen lähdekoodin toimisto-ohjelmisto LibreOffice on ilmestynyt ladattavaksi Windows 10:n Microsoft Storeen. Ohjelmistolle on kuitenkin lyöty 2,99 dollarin hintalappu, mikä saattaa kieliä mahdollisesta huijauksesta.

LibreOfficen kehitystä hallinnoiva The Document Foundation ei ole julkaissut tiedotetta, jossa säätiö kertoisi uudesta aluevaltauksesta.

Lisäksi Microsoft Storen tiedoista ei käy ilmi, että kauppaan ladattu LibreOffice olisi oikeasti peräisin The Document Foundationilta.

Asiasta kirjoittanut Softpedia epäilee huijausta. Toimisto-ohjelmisto on saanut vasta kaksi arviota, vaikka kyseessä on vapaiden ohjelmistojen eräs tunnetuimmista nimikkeistä. Lisäksi kyseessä luvataan olevan vain ilmainen, tosin ikuisesti jatkuva trial eli kokeilujakso.

LibreOffice on ladattavissa ilmaiseksi Windows-tietokoneille täältä. Microsoftin kaupasta löytyvästä versiosta kannattaa pysytellä erossa, kunnes asiasta saadaan virallista ja luotettavaa lisätietoa.

Päivitys 24.7. klo 10:26: LibreOffice vahvisti: kyseessä on huijaus. Lue myös: LibreOffice vahvistaa Facebookissa: älä lataa toimisto-ohjelmistoa Windows 10:n sovelluskaupasta