The Next Web kirjoittaa, että Adobe on kämmännyt pahan kerran äskettäin julkaisemansa Lightroom-päivityksen kanssa. Jos käytät sovellusta jossain muussa ympäristössä kuin Applen mobiililaitteessa, voit luultavasti huokaista helpotuksesta. TNW:n artikkelin mukaan ongelma koskee vain iOS- ja iPadOS-versiota.

”Päivityksen jälkeen kaikki kuvani ja asetukseni katosivat. Minun pitää saada tämä korjattua mahdollisimman nopeasti. Auttakaa, todella tarvitsen noita kuvia ja asetuksia”, muuan käyttäjä voihkii.

”Olen ollut yhteydessä asiakastukeen kahtena päivänä, ja juuri äsken sieltä kerrottiin, ettei asiaa voi korjata. Yli kahden vuoden kuvaeditoinnit katosivat, ja Adobe ei osaa kuin pahoitella”, ärisee toinen.

Adobe myöntää, että Lightroom 5.4.0 -version asentaminen on hävittänyt kuvia ja sovelluksen esiasetuksia (presets), jos niitä ei ole synkronoitu Lightroom-pilveen.

”Olemme julkaisseet uuden 5.4.1, joka estää tällaiset ongelmat. Sen asentaminen ei palauta kadonneita kuvia ja asetuksia”, Adoben asiakaspalvelu ilmoitti.

Joidenkin asiakkaiden mukaan hyvitykseksi olisi tarjottu viikon ilmaista Lightroom-tilausjaksoa, joka kuulostaa aika niukalta laastarilta tuhoutuneiden töiden aiheuttamaan haavaan.