Texas Instrumentsin laskimet ovat suosittuja laitteita opiskelijoiden lisäksi myös harrastajien parissa. Laskemisen lisäksi ne tukevat erilaisia ohjelmistoja.

Nyt graafisista laskimistaan tunnettu yhtiö on kuitenkin tehnyt päivityksen, joka vie osan ominaisuuksista pois, Engadget kirjoittaa. Se lopettaa nimittäin Assembly- ja C-ohjelmointikieliä käyttävien sovellusten tuen tietyissä malleissaan.

Muutos on tarkoitettu estämään huijaamista esimerkiksi koetilanteissa, joissa oikeanlaisesta sovelluksesta voi olla liian paljon hyötyä. Yhtiö selittää muutosta pyrkimyksenä ”priorisoida oppiminen ja minimoida mahdolliset turvallisuusriskit”.

Tuki vedetään pois laskinmalleilta TI-84 Plus CE ja TI-83 Premium CE. Uudistus asentuu OS 5.6- ja OS 5.5 -käyttöjärjestelmien firmware-päivityksen yhteydessä.

Päivityksen asentaminen lopettaa pääsyn laskimelle asennettuihin Assembly- ja C-sovelluksiin, eikä anna käyttäjän palauttaa asetuksia entiselleen.

Sovellusten tuen loppuminen vähentää huijausten lisäksi harrastekäyttäjien mahdollisuuksia koodata laskimelle sovelluksia. Muutos on aiheuttanut harrastajapiireissä paljon närää.