Aivan liian usein Microsoftin Windows 10:lle julkaisema päivitys aiheuttaa epätoivottuja sivuvaikutuksia, jotka pahimmillaan johtavat tietokoneen uudelleenkäynnistyssilmukkaan.

Microsoft on luvannut parantaa päivitysten laatua ja Windows 10:n turvamekanismeja. Lupausten toteuttamisesta saadaan esimakua jo maaliskuun päivitystiistain yhteydessä, kun Windows 10 osaa poistaa ongelmia aiheuttavan päivityksen automaattisesti.

Näin voidaan välttää se, että samaa ongelmapäivitystä tarjotaan heti uudelleen Windows Updaten kautta samoin seurauksin.

Microsoftin mukaan Windows 10 havaitsee nyt ongelmia aiheuttavan päivityksen ja koittaa korjata tilanteen ennalleen. Mikäli tämä ei onnistu, kyseinen päivitys poistetaan ja sen uudelleenasentuminen estetään 30 päivän ajaksi, Softpedia kirjoittaa. Lisäksi tietokone palautetaan päivitystä edeltäneeseen toimivaan tilaan.

Käyttäjille tarjotaan mahdollisuus asentaa päivitys myös manuaalisesti, mikäli ongelmat saadaan ratkaistua ennen 30 päivän määräajan umpeutumista. Mikäli käyttäjä ei ole asentanut päivitystä 30 päivän aikana, yrittää Windows 10 asennusta uudelleen.