LinkedIn on tuonut palveluunsa jo kauan beetatestissä olleen Open Candidate -ominaisuuden, jonka avulla uusia töitä voidaan vilkuilla pomon tietämättä. Aluksi ominaisuus on käytössä vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa sekä Australiassa. Myöhemmin se on tarkoitus laajentaa muuallekin.

LinkedInin Open Candidate -palvelu on tarkoitettu niille työntekijöille, jotka haluavat ilmoittautua avoimille markkinoille, mutta jotka eivät välttämättä halua esimiestensä tietävän siitä. Open Candidate -ehdokkaita voivat tutkia LinkedInin premium-palvelua käyttävät potentiaaliset työnantajat.

”Kuka meistä ei olisi jossain elämänsä vaiheessa harkinnut työpaikan vaihtoa, mutta halunnut samalla pimittää asian omalta pomoltaan? Nyt voit antaa itsesi ilmi muille työnantajille ilman huolta”, LinkedIn-pomo Dan Shapero hehkuttaa.

Vaikka LinkedInin uusi ominaisuus on varmasti toivottu monien työpaikkaansa pottuuntuneiden työntekijöiden keskuudessa, tarjoaa yhtiö silti vielä pientä pränttiä. LinkedIn muistuttaa, ettei se voi taata työnhakijan salassapysymistä, sillä yhtiö ei pysty tunnistamaan kaikkia rekrytoijia. Nämä saattavat joissain tapauksissa liittyä siihen yritykseen, jossa työntekijä on sillä hetkellä töissä, Cnet kirjoittaa.