Vuoristoradan junavaunu oli täynnä, kun se pysähtyi. Kävijät pääsivät poistumaan laitteesta Helsingin Sanomien mukaan turvasiltaa pitkin. HS:n haastatteleman Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankinin mukaan on tyypillistä, että uusissa laitteissa ilmenee tämänkaltaisia ongelmia.

Linnanmäen tekninen johtaja Anssi Tamminen kertoi Tiville, että Taiga on saatu tiistaina taas kuntoon. Se palaa ajoon lauantaina. Silloin alkaa myös Linnanmäen kauhuteemainen Iik week -syystapahtuma.

Vika löytyi valokuitukaapeliyhteydestä, joka oli vaurioitunut. Taigan diagnostiikkanäkymä kertoi viasta, jota lähdettiin etsimään ja sen jälkeen korjaamaan.

Kesäkuussa 2019 käyttöön otetussa vuoristoradassa on hyödynnetty uutta tekniikkaa monin tavoin. Taigan toimintaa seuraavat lukuisat anturit, jotka pysäyttävät laitteen, jos ne huomaavat jotakin epätavallista, kuten signaaliyhteyden katkeamisen.

Vuoristoradan käyttövoima perustuu lineaarimoottoritekniikkaan, joka on myös Tammisen mukaan uutta Linnanmäellä. Aiemmat vuoristoratamaiset laitteet ovat tyypillisesti toimineet niin, et vaunu hinataan ensin ylämäen päälle, mistä se saa energiansa laskea alas mutkittelevia ja nouseviakin reittejä. Taiga sen sijaan laukaistaan suorilta vauhtiin ja siinä kiihdytys tapahtuu eri mekanismilla.

”Laite tarkastetaan joka aamu omien laiteasentajiemme ja sähköasentajiemme toimesta. Kerran kuukaudessa ulkopuolinen tarkastuslaitos tekee tarkastuksen ja kerran vuodessa keväällä tehdään vielä perinpohjainen tarkastus ennen puiston avaamista”, Tamminen kertoo.

Kauhuteemaisen Iik week -tapahtuman aikana pyritään saamaan käyttöön myös mahdollisuus ostaa itselleen muistoksi video tai kuva Taigan kyydissä matkustamisesta.

Tammisen mukaan tyypillisesti laitteita kuvataan sen vieressä olevalla kameralla. Taigassa sen sijaan kamerat on asennettu vuoristoradan vaunuun.