Kauppoihin ovat valumassa syksyn uudet Apple-tietokoneet, joissa käytetään ensimmäisen kerran arm-pohjaisia M1-suorittimia. Ensimmäiset M1-suorittimen sisuksiinsa saaneet laitteet ovat Mac mini, MacBook Air sekä MacBook Pro.

Jo etukäteen uutuuskoneiden suorituskyky ehti herättää ihastusta. Intelin suorittimien perään ei jää nyyhkimään kovinkaan moni ainakaan tästä syystä.

Hyvääkin voi tietysti parantaa. Linus Torvaldsilla on heittää heti yksi toive Applen suuntaan, The Next Web kirjoittaa.

”Rakastaisin Macbook Airia kerta kaikkiaan, kunhan se vain toimisi Linuxilla. Muistelen hyvällä 11-tuumaista Macbook Airia, jota käytin kymmenkunta vuotta sitten. Se jäi, kun Apple viivytteli näytön korjaamisen kanssa. Sen jälkeen on siirtynyt parempiin kannettaviin samalla kun Apple on tehnyt Linuxin käytön vaikeammaksi”, Torvalds sanoo.

Hän toteaa, että vaikka Apple käyttää Linuxia palvelimillaan ja pilvipalveluissaan, yhtiön myymissä tietokoneissa se ei toimi suoraan.

”Olen pitkään odottanut arm-pohjaista kannettavaa, jolla voi aja Linuxia. Uusi Air olisi melkein täydellinen, käyttöjärjestelmään lukuun ottamatta. Eikä minulla ole aikaa käydä askartelemaan sen kanssa eikä myöskään intoa vääntää kättä yhtiöiden kanssa, jotka eivät halua auttaa”, Torvalds sanoo.