TechDirt kertoo, että etätyöskentely on siirtymässä olosuhteiden sanelemasta pakkotoimesta hyväksi havaituksi käytännöksi.

Etätyöskentelytarvikkeita myyvän FirstbaseHQ:n toimitusjohtaja Chris Herd on julkaissut Twitterissä statistiikkaa aiheen ympäriltä.

Herd on keskustellut noin 1000 yrityksen kanssa viimeisen puolen vuoden aikana. Herdin mukaan isot toimistot ovat pian menneisyyttä, sillä yhtiöt aikovat leikata tilojaan 40-60 prosenttia ja antaa työntekijöidensä tehdä töitä kotoa käsin 2-4 päivänä viikossa. Noin 30 prosenttia yrityksistä aikoo lopettaa toimistonsa kokonaan ja siirtyä täyteen etätyöskentelyyn.

Herdin mukaan tästä on selkeitä etuja. Työntekijöiden ei tarvitse enää asua kalliissa kaupungeissa, vaan he voivat asua halvemmissa lähiöissä. Työläiset voivat nyt myös olla lähellä perheitään koko päivän ajan, jolloin he voivat osallistua arjen askareisiin helpommin. Pitkien työmatkojen stressaavuus pienenee myös, jolloin työntekijöistä tulee onnellisempia.

Työnantajan kannalta on kätevää, että ei ole pakko enää palkata ketään lähitienoilta, vaan työntekijä voi olla fyysisesti missä vain. Tämän lisäksi kulurakenne kokee mullistuksia, kun esimerkiksi toimistotyön logistiikka kuten jätemäärä romahtaa.

Isoimpia ongelmia on pelko siitä, että työntekijät puurtavat kotona liiankin tehokkaasti, ja saavat siitä burnoutin. Herdin mukaan yhtiöt joutuvat aktiivisesti miettimään tapoja estääkseen väkeään tekemästä liikaa töitä.

Siinä missä moni on yllättynyt etätyön eduista, avoimen koodin ja vapaiden ohjelmistojen maailma on jo liki 30 vuotta toiminut hajautetuilla tiimeillä.

Tässä yksi henkilö on toiminut tärkeänä esimerkkinä, ja se henkilö on Linus Torvalds.

TechDirtin mukaan tämä avoimen koodin ohjelmistojen tekotapa on noussut hallitsevaksi menetelmäksi käytännössä kaikilla aloilla. Sen menestys on inspiroinut muitakin käytäntöjä, kuten avointa aineistoa, avointa dataa ja avointa tiedettä.

TechDirt pitää etätyön onnistumisessa oleellisena sitä, miten Torvalds hoiti Linuxin synnyn. Hän laittoi ensimmäisen linux-raakileensa ftp-palvelimelle ja, mikä tärkeintä, hän oli halukas ottamaan kenen tahansa ehdotuksia vastaan koodin parantamiseksi. Torvalds kannusti ihmisiä liittymään projektiin, koska siinä ei ollut perinteistä bisneshierarkiaa, vaan hommaa hoidettiin ansioiden perusteella.

TD toteaa, että yhtiöt, jotka nyt kukoistavat etätyömurroksen keskellä ovat niitä, jotka ovat valmiita toimimaan Linus Torvaldsin 30 vuotta vanhan esimerkin mukaan.