Linux Mint 18 ”Sarah” on saamassa sarjan viimeisen puuttuvan osasensa, kun KDE-versio julkaistaan pian. Mukana on kuitenkin ikävä yllätys Linux Mint 17.3:n käyttäjille.

Linux Mint 17.3 KDE:n käyttäjät eivät voi päivittää tuoreimpaan Linux Mint 18 KDE -versioon, sillä Sarahin mukana toimitetaan KDE-työpöytäympäristön versio 5.6, joka katsotaan eri työpöytäympäristöksi kuin Mint 17.3:ssa esiintynyt KDE 4.x.

Linux Mint 18 KDE:stä on nyt saatavilla beetaversio, jonka voi ladata muun muassa täältä. Beetaversio on mahdollista päivittää lopulliseen versioon, kun se myöhemmin julkaistaan.

Linux Mintin lähiaikojen käyrä on ollut mollivoittoinen. Jakelu on saanut uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten upean Mint-Y-oletusteeman sekä Cinnamon 3.0 -käyttöliittymän, mutta yhtäältä Mint on kärsinyt myös tietoturvaongelmista.

Aiemmin tänä vuonna hakkerit onnistuivat murtamaan Linux Mint -verkkosivuston suojaukset ja korvaamaan jakelun levykuvan omalla, takaovella kyllästetyllä versiollaan. Myöhemmin kävi ilmi, että murto oli lopulta vakavampi kuin aiemmin tiedotettiin.

Linux Mintin kehitystiimi on päättänyt myös poistaa jakelusta ominaisuuksia, jotka siitä on ennen löytynyt. Esimerkiksi koodekit täytyy nykyään valita asennettavaksi erilleen, mikäli Mintulla haluaa tehdä muutakin kuin katsella työpöytää. Se on sääli, sillä monille Linux Mint on erinomainen Windowsin korvike.