Linux Mint 18.2 ”Sonyan” julkaisu tapahtunee kesän aikana. Varsinainen julkinen beetatesti on luvassa ”aikaisin kesäkuussa”, jakeluversion kehityksestä vastaava Clement Lefebvre lupaa.

Linux Mint 18.2 tulee perustumaan aiempien versioiden tapaan Ubuntun pitkäaikaisesti tuettuun 16.04 LTS -versioon. Cinnamon-käyttöliittymästä tulee tarjolle versio 3.4, MATE-käyttäjät saavat puolestaan käyttöönsä työpöytäympäristön version 1.18.

Uusi Mint toimitetaan todennäköisesti Linux-ytimen versiolla 4.8, mikä on käytössä myös Ubuntu 16.04.2 LTS:ssä. Ohjelmistolähteiden kautta tarjolle tulee mahdollisuus asentaa myös Linux 4.10, Lefebvre lupaa.

Linux Mint 18:n ja 18.1:n käyttäjät voivat halutessaan päivittää Linux Mint 18.2:een. Mikäli järjestelmä kuitenkin toimii moitteettomasti, ei pakollista syytä päivitykselle ole. Varsinaisia uusia ominaisuuksia Linux Mint 18.2:ssa on hyvin vähän. Näkyvin muutos liittyy sisäänkirjautumisruutuun, jonka taustateknologia on vaihtunut MDM:stä LightDM:ään.

Lefebvre myös kiittää blogikirjoituksessaan lahjoittajia, joita on toukokuussa ollut ennätyksellisen paljon. Kaikkiaan Mintin kehitykseen lahjoitettiin toukokuussa 16 000 dollaria. Lefebvre muistuttaa, että lahjoitusten määrä oli aiemmin jo laskusuunnassa. Toukokuu toi kuitenkin toivotun muutoksen rahallisen tuen määrään.