Xfce-työpöytäympäristö on viimein saanut tuen vsync-ominaisuudelle, jonka tarkoituksena on estää kuvan ärsyttävää repeilyä. Ominaisuus on mukana Linux Mint 18.2 ”Sonyan” Xfce-versiossa.

Xfce-työpöytäympäristön ikkunoiden hallinnasta vastannut Xfwm4-taustateknologia on saanut tuen vsync-ominaisuudelle. Tähän asti jotkut työpöytäympäristön käyttäjät ovat joutuneet kärsimään kuvan repeilystä esimerkiksi videoita toistettaessa tai netissä surffatessa. Vsync-ominaisuuden lisäystä on toivottu kauan ja hartaasti, mutta aivan viimeaikoihin saakka Xfcen kehitystiimi on ollut haluton toteuttamaan toivetta.

Eräs käyttökelpoinen ratkaisu ongelmaan on ollut käyttää jotain korvaavaa ikkunanhallintaa, kuten Compizia. Tämä vaatii kuitenkin jonkin verran teknistä osaamista, sillä esimerkiksi Compiz tulee usein asentaa ja ottaa käyttöön erikseen.

Linux Mint 18.2:n Xfce-version käyttäjien ei kuitenkaan enää pitäisi joutua kärsimään repeilyongelmasta, sillä mukaan on mahdutettu työpöytäympäristön versio 4.13. Lisäksi Whisker-käynnistysvalikon toimintaa on paranneltu ja ohjelmointivirheitä korjattu.

Mintin KDE-versio luottaa edelleen työpöytäympäristön versioon 5.8, joten aivan uusinta uutta toivovat joutuvat katselemaan muiden jakeluversioiden, kuten Manjaron, perään.

Sekä KDE- että Xfce-versiot Linux Mintistä ovat ehtineet beetaan, joten julkaisu on todennäköisesti luvassa pian käyttöjärjestelmän Cinnamon- ja MATE-pääversioiden julkaisun jälkeen, todennäköisesti loppukesästä.