Linux Mintin kehitystiimi työskentelee parhaillaan uuden Web App Manager -nimisen sovelluksen parissa, jonka se toivoo helpottavan työntekoa.

Käytännössä Web App Manager mahdollistaa verkkosivujen käyttämisen työpöytäsovelluksina. Ajatellaan vaikkapa tilanne, jossa selaimen välilehdissä on auki työsovellukset sekä jokin musiikin suoratoistopalvelu. Kun selain suljetaan, katkeaa samalla myös suoratoisto.

Entä jos suoratoistoa voisi jatkaa selaimessa ja sulkea kerralla vain työsovellukset? Juuri tämän ongelman Web App Manager pyrkii ratkaisemaan.

Käyttäjä voi lisätä haluamansa web-sovelluksen toimimaan tavallisena työpöytäsovelluksena. Esimerkiksi YouTuben, Facebookin tai vaikkapa Google Sheetsin. Web-sovellusten välillä voidaan vaihdella alt+tab-näppäinyhdistelmällä ja ne voidaan niin haluttaessa myös kiinnittää tehtäväpalkkiin. Käyttäjä voi myös valita, millä selaimella web-sovellus käynnistetään.

Ominaisuus on tällä hetkellä beeta-asteella, mutta Web App Manager on jo varsin vakaassa kuosissa, Its Foss -sivusto lupailee.